Nieuwe roman verschenen

"De Achttjin" over de Praagse Lente

De Achttjin'is door het Nederlands Letterenfonds uitgekozen om op de Frankfurter Buchmesse (oktober 2016)  gepromoot te worden.

"De Achttjin" over de Praagse Lente

Praag 1969. Jan Palach heeft zichzelf in brand gestoken als protest tegen de Russishce bezetting van Tsjecho-Slowakije. Het Politburo in Praag moet zorgen dat de schade aan het stalinisme is toegebracht, beperkt blijft. Maar hoe blijft het Politburo een eenheid? In de roman over kritiek, keuzes maken en de gevolgen die dat met zich meebrengt. Niet alleen voor jezelf.

De Leeuwarder Courant (3-6-2016) over De Achttjin:

De opzet van de roman, waarbij het Joodse verleden van Hacha veel aandacht krijgt, is uit literair oogpunt perfect. De schrijfster heeft een vorm gevonden waarbij schrijver en hoofdpersoon op indringende wijze de uiterst gecompliceerde situatie kunnen bespreken en nuanceren. Die opzet had een handigheidje kunnen worden, maar dat is niet het geval.

Lees hier de complete recentie van Jelle van der Meulen:
"De achttjin van Aggie van der Meer verdient het om vertaald te worden in het Nederlands, in het Duits, Tsjechisch, Spaans, Russisch, Engels, want het is een boek van wereldformaat."